החיים מלאי הפתעות אבל האמת היא שמאז מרץ 2020 כלום כבר לא באמת מפתיע. מגיפה עולמית – צ׳ק. סגר על אזרחים – צ׳ק. עוצר יציאות – צ׳ק. אירוע טרור מהגדולים שידעה האנושות על אדמת המדינה – צ׳ק. ממאות אלפי אנשים מפונים מביתהם – צ׳ק. חבלי ארץ מופגזים בלי הרף – צ׳ק. חסן נסראללה מופגז – צ׳ק. סינואר מופגז – צ׳ק. משטר אסד קורס – צ׳ק. איראן משגרת מאות טילים על אזרחי ישראל – צ׳ק. מלחמה מול מדינה מוזרה בשם תימן – צ׳ק.
בטוח פספסתי עוד כמה דברים שאמורים היו להפתיע אותי אבל כבר כלום לא באמת מפתיע.
אפילו אזעקה מלחיצה בשתייים בלילה שרק אמורה לעדכן אותנו ברגוע כזה שפרצה מלחמה מול איראן המתגרענת וייתכן וכולנו נשהה ימים בממ״ד – כבר לא מפתיע. כלום כבר לא מפתיע.
כל מה שנותר הוא להעריך את מה שיש. להגיד תודה אלפיים פעם ביום. לנשום עמוק נשימות ריבועיות. לתרגל מדיטציה ולהתפלל לכל מי שאתם מאמינים בו שיהיה פה טוב. קצת יותר טוב. ועוד יותר טוב.
העזרה הכה מינורית שלי ליום ההזייה הזה זה חורשט סבזי בלי שעועית אדומה כי קיטו וזה..
המתכון המדוייק כתוב פה:
חורשט סבזי
המרכיבים:
1/4 כוס שומן בקר או שמן זית
3 בצלים פרוסים
1 כרישה פרוסה
1 קילו שריר/אונטריב
3 ענפי סלרי
1 צרור מכל דבר: כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, נענע
2 כוסות תרד קצוץ
1 כוס מנגולד קצוץ (לא חובה)
1 כפית חילבה (לא חובה)
1 כף שטוחה כורכום
4 לימון פרסי שבורים קלות
מלח ופלפל שחור
4 כוסות מים רותחים
1 לימון סחוט
אופן ההכנה:
בשומן מטגנים בצלים וכרישה עד השחמה. מוסיפים בשר, תבלינים, עשבים ולימון פרסי
מערבבים היטב. מוסיפים מים
מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה
מבשלים 3 שעות לריכוך הבשר
סוחטים לימון ומבשלים עוד עשרים דק
מגישים עם חצי לימון בצד (ופלפל חריף מי שאוהב)