אין לי מושג למה פתחתי בעמוד שלי את תיבת הפנדורה הזאת שמתהדרת בשם: החומוס הטוב בישראל.
קודם כל נתחיל שהמתכון של החומוס הזה הוא של חבר יקר למחלת הקרהון ומומחה תזונה קטוגנית השף עודד טלמור. ממליץ לכם לעקוב אחריו.
אני פה רק הוספתי את הבשר שזו תוספת נהדרת שהופכת הכל לחגיגה אמיתית.
כשהייתי הבעלים של סוסו השקנו המבורגר טבעוני מפטריות, קישואים ועדשים ואחת התלונות שהטיחו בי בלי סוף זה למה לקרוא לקציצת פטריות קישואים ועדשים פאקינג המבורגר. ״אם הטבעונים ויתרו על קציצת בשר שומנית ומדממת בשם האידאולוגיה שיבחרו שמות אחרים למאכלים שלהם״.
האמת? לא מזיז לי איך טבעונים מכנים את האוכל שלהם, אבל אני יכול למצוא גם היגיון בטענה שהוטחה בי.
כך או כך אני נוהג כעת בשיטת הטבעונים וקורא לחומוס הזה שאינו מכיל גרגר חומוס אחד לרפואה – חומוס.
מה לעשות שממרח ביצים וטחינה נשמע הרבה פחות סקסי? אציין גם – תכינו את החומוס הזה ותגלו לבד – שיש לזה אשכרה טעם של חומוס, מראה של חומוס, מרקם של חומוס ואם הכל נראה ונטעם כמו חומוס זה בטח לא ברווז.
אז אחרי שאת היום הזה אני מתחיל בפולמוס על החומוס הטוב ביותר ובמקביל פותח חזית מול טבעונים חמודים – נראה לי הכי טוב שאתן מתכון:
חומוס קטוגני
המרכיבים:
לחומוס:
4 ביצים קשות וקלופות
1 לימון גדול סחוט
1/2 כוס מים קרים
1/2 כוס טחינה גולמית שאתם אוהבים
מלח גס
לבשר:
1 כף גדושה שומן בקר מזוקק או שמן זית
1 בצל לבן גדול קצוץ
400 גר בשר בקר (אני טחנתי מכסה אנטריקוט)
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית כמון
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
לחומוס – במעבד מזון טוחנים ביצים לימון מים ומלח. מזליפים את הטחינה באיטיות לקבלת המרקם הרצוי. את החומוס אפשר לתבל בשום קונפי, כמון וכל מה שאתם אוהבים. אני אוהב ככה בדיוק.
לבשר – במחבת מחממים שומן או שמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את הבשר ובעזרת כף עץ מערבבים והופכים עד שהבשר מושחם. מתבלים היטב.
לניגוב:
(נסעתי לזרזיר שממוקמת קרוב למושב שלי לחנות בשם סעדי ירקות. אתם יכולים לבחור כל ירק שאהוב עליכם או אם אינכם בתזונה קטוגנית פיצה חמימה ומגרה ופחמימתי 😍)
1 פאקוס
1 חרוש
1 עגבנייה
1 בצל לבן
פורסים איך שבא לכם. מתבלים בשמז ומלח. וביס.