שלוש שנות תזונה קטוגנית עם הפוגות לפי מצב הרוח, החשק, העבודה והחיים עצמם. קיטו זה מזמן לא דיאטה עבורי ולא רק תזונה, קיטו זה דרך חיים. עזבו לרגע אכילת שומנים על חשבון פחמימות וסוכרים שזה הדבר המבורך בעולם לגוף שלנו – קיטו שינה אותי לחלוטין. בדרך שאני לומד וחוקר, באופן שאני מתנהג ומתכנן את צעדיי, אפילו בחיבוטי הנפש אני מוצא לא מעט תשובות בקיטו.
פעם הייתה בדיחה שהלכה בערך ככה: איך יודעים שמישהו טבעוני? הוא יטרח לאכול לך ת׳ראש על זה. חברות וחברים הפכתי לבדיחה המדוברת. ואני הכי מבסוט על זה. קחו מתכון לחומוס בשר ופטריות משהו ואוו!
חומוס בשר ופטריות
מצרכים:
חומוס:
6 ביצים לארג׳ אורגניות
מעט שמן זית
1/2 כוס טחינה גולמית
1 לימון סחוט
1/4 כוס מים קרים
מלח הימלאיה
ראגו בשר ופטריות:
350 גר בשר טחון
1 בצל פרוס
3 כוסות פטריות קצוצות איזה שבא לכם
1 שורש כורכום
1/2 כפית זרעי כמון או אבקה
1 כפית פפריקה
1 כף רסק עגבניות ללא סוכר
1/2 כוס מים רותחים
מלח ופלפל שחור
לסלט:
20 עגבניות שרי
1 פלפל ירוק חריף
1 כוס כוסברה קצוצה
1 בצל סגול קצוץ
לימון מלח ופלפל
פיתה:
2 כפות קמח שקדים
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
1 כף שמז
1 ביצה לארג׳
אופן ההכנה:
מבשלים ביצים קשות או אופים ב165 מעלות 25 דק עד שהביצה מתייצבת. בחרתי לעשות זאת כך כי זה חוסך קילוף מעצבן
במעבד מזון טוחנים ביצים, מים, לימון, מלח ומוסיפים טחינה עד המרקם הרצוי.
ראגו:
מקפיצים פטריות ומתבלים. מוסיפים בצל ומזהיבים. מוסיפים בשר להשחמה ומחזירים פטריות. מתבלים הכל ומבשלים עשר דק.
סלט:
תערבבו ותטעמו למען השם
פיתה:
מערבבים את כל המצרכים. משמנים קערה עגולה קטנה. 90 שניות במיקרו. אני פרסתי וצליתי במחבת פסים