זנב שור הוא אחד הנתחים הטעימים והמרתקים ביותר בפרה, והוא מתאפיין בתכולת שומן גבוהה המושלמת לתזונה קטוגנית. הבשר העסיסי שסביב עצמות הזנב עשיר בחלבון איכותי שמספק את אבני הבניין החשובות לגוף (חלבון מן החי נספג בצורה מיטבית). בנוסף, הוא מכיל כמויות גבוהות של קולגן, שחשוב לבריאות העור, המפרקים והשיער. במהלך הבישול, הרקמות והעצמות משחררות ג’לטין טבעי (ג׳לטין זה לא פחות מתרופה) שמסייע בשמירה על בריאות מערכת העיכול.
זנב השור מכיל מיקרו נוטריאנטים חיוניים כמו ברזל, אבץ ומגנזיום, התורמים לאנרגיה, חיזוק מערכת החיסון ובריאות השרירים. בזכות הערכים התזונתיים המגוונים והשומנים הבריאים שבו, הוא משביע לאורך זמן ותורם לאיזון רמות הסוכר בדם.
תבשיל זנב שור בבישול איטי יוצר רוטב סמיך ועשיר שמעצים את הטעם והערכים התזונתיים. זהו נתח אידיאלי למי שמחפש מנות בריאות, עשירות בטעם וקלות לעיכול. מעבר להתאמה לתזונה קטוגנית (התזונה לפיה אני חי) זנב שור מומלץ לכל מי שרוצה לשלב בשר איכותי ומזין בתפריט היומי. הוא מחבר בין מסורת קולינרית עתיקה (מדהים איך הסבתות ידעו הכל יותר טוב מאיתנו) לבין הצרכים התזונתיים המודרניים.
זנב שור
המרכיבים:
1/4 כוס שמן זית/שומן בקר
2 זנבות פרה פרוסים
3 בצלים לבנים פרוסים
ראש שום חצוי
2 ענפי רוזמרין
1 ענף מרווה
1/2 כוס מים/ציר רותחים
מלח גס
אופן ההכנה:
יוצקים שמן ומסדרים בצלים. מניחים זנבות ותבלינים ומערבבים היטב.
מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על 159 מעלות לשעתיים. מנמיכים חום ל-130 וצולים עוד שעה וחצי.
זה מתכון סופר בסיסי. אפשר להוסיף ירקות, עגבניות מרוסקות, לימונים וכו.
יש אינספור וריאציות ושיטות להכנת זנב. לכו להתפרע