זנב שור

זנב שור הוא אחד הנתחים הטעימים והמרתקים ביותר בפרה, והוא מתאפיין בתכולת שומן גבוהה המושלמת לתזונה קטוגנית. הבשר העסיסי שסביב עצמות הזנב עשיר בחלבון איכותי שמספק את אבני הבניין החשובות לגוף (חלבון מן החי נספג בצורה מיטבית). בנוסף, הוא מכיל כמויות גבוהות של קולגן, שחשוב לבריאות העור, המפרקים והשיער. במהלך הבישול, הרקמות והעצמות משחררות ג’לטין טבעי (ג׳לטין זה לא פחות מתרופה) שמסייע בשמירה על בריאות מערכת העיכול.

זנב השור מכיל מיקרו נוטריאנטים חיוניים כמו ברזל, אבץ ומגנזיום, התורמים לאנרגיה, חיזוק מערכת החיסון ובריאות השרירים. בזכות הערכים התזונתיים המגוונים והשומנים הבריאים שבו, הוא משביע לאורך זמן ותורם לאיזון רמות הסוכר בדם.

תבשיל זנב שור בבישול איטי יוצר רוטב סמיך ועשיר שמעצים את הטעם והערכים התזונתיים. זהו נתח אידיאלי למי שמחפש מנות בריאות, עשירות בטעם וקלות לעיכול. מעבר להתאמה לתזונה קטוגנית (התזונה לפיה אני חי) זנב שור מומלץ לכל מי שרוצה לשלב בשר איכותי ומזין בתפריט היומי. הוא מחבר בין מסורת קולינרית עתיקה (מדהים איך הסבתות ידעו הכל יותר טוב מאיתנו) לבין הצרכים התזונתיים המודרניים.

זנב שור

זנב שור

המרכיבים:
1/4 כוס שמן זית/שומן בקר
2 זנבות פרה פרוסים
3 בצלים לבנים פרוסים
ראש שום חצוי
2 ענפי רוזמרין
1 ענף מרווה
1/2 כוס מים/ציר רותחים
מלח גס

אופן ההכנה:
יוצקים שמן ומסדרים בצלים. מניחים זנבות ותבלינים ומערבבים היטב.
מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על 159 מעלות לשעתיים. מנמיכים חום ל-130 וצולים עוד שעה וחצי.

זה מתכון סופר בסיסי. אפשר להוסיף ירקות, עגבניות מרוסקות, לימונים וכו.
יש אינספור וריאציות ושיטות להכנת זנב. לכו להתפרע

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

פיתה יוונית

פיתה יוונית

עוד תשעה ימים אנחנו טסים ליוון לחודש שלם. שנה שעברה באוגוסט היינו בלסבוס. בית מבודד באי מבודד על חוף מבודד. עשר דק הליכה על חול

מרק בצל קטוגני

מרק בצל קטוגני

יום האהבה ממש עוד עשרה ימים אז כינסתי את שירנקה לשיחה צפופה במטבח. הגיע הזמן לבשל יחד ואיזה כיף שיש לנו סיר יציקת ברזל בצורת

קרקר קריספי מעוף

קרקר קריספי מעוף

אני אוהב קרקרים למרות שרק המילה קרקר גורמת לי להרגיש בין 108, אבל אין מה לעשות – קרקר קריספי זה אחת ההמצאות הקולינריות המשובחות. לנגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)