כשאורי הגיע לפני שבועיים בערך לבשנו שנינו, מבלי שתיאמנו, את אותה החולצה. דיברנו על השבעה באוקטובר, על המלחמה, חטופים והמצב האיום בצפון.
עשר דקות אחרי שאורי המשיך בדרכו קיבלתי בשורת איוב על מותו של דניאל אלוש ז"ל, חברי שנהרג בהתרסקות המסוק בעזה. הטלפון הראשון שלי היה לאבי הרוש אביו של ריף הרוש שנהרג בעזה גם כן.
הלילה עברנו בעמק לילה חגיגי במיוחד בחסות פיצוצים מחרישי אוזניים ואזעקות שמרגיש כאילו לעולם לא יגמרו.
אלו החיים פה במדינה.
ואיך לומר – אנחנו עוד בצד הפחות נפגע. מה זה פחות? אנשים איבדו משפחות, בני משפחה, בתים. ישובים שלמים שהוכחדו.
ועדיין, התחושה הזו, ההרגשה של ברווז במטווח – זה משהו שלא מתרגלים אליו. אסור להתרגל אליו.
וכוסאומו העולם שיחזירו כבר את האחיות והאחים שלנו מהגיהנום בעזה.
ואחזור להתחלה:
דר׳ אורי מאיר צ׳יזיק הוא חבר יקר. למדתי אצלו במכללה להנהגת הבריאות בשנה שעברה. האיש אלוף העולם בתזונה, רפואה עתיקה, שיטות התססה וכבישה, מחמצות ומתכוני רמב״ם. איכשהו אצל אורי הכל הופך פשוט. נוסחאות איומות ומבלבלות נראות לפתע משחק ילדים.
אני אוהב את הגישה של אורי לאוכל. פשטות ממכרת. לתת לגלם לדבר בקול ברור. ומתכונים שתמיד אבל תמיד עובדים.
סוף אוגוסט זו בדיוק העונה למסיק זיתים שיהפכו למותססים בכמה דקות עבודה (והמתנה לא קצרה)
הנה המתכון לזיתים של אורי:
(אנחנו השתמשנו בזיתים סורים ופישולין שאיילה מריש לקיש מסקה עבורנו)
זיתים כבושים
המרכיבים:
זיתים טריים מהעץ
מלח גס
מים
אופן ההכנה:
לוקחים צנצנת אטומה וממלאים אותה בזיתים. מניחים על המשקל ומאפסים. ממלאים מים לכיסוי הזיתים. מוסיפים מלח בכמות של 10 אחוז ממשקל המים.
זאת אומרת ליטר מים = 100 גרם מלח.
אוטמים צנצנת ומחכים שנה.
הנה כמה טיפים:
רוצים את הזיתים מהר יותר? תחרצו אותם אחד אחד זה יקצר תהליך לשלושה חודשים.
תיבול: אפשר להוסיף פרוסות לימון, שיני שום, סלרי, שמיר, ג. כוסברה, פלפל חריף וכל מה שבא לך.