חבר משותף של דביר בר ושלי הוא השף ישראל אהרוני שבדיוק חגג לאחרונה יומולדת 70. המפגש הראשון היה בבית של דביר שבו בישלנו כולנו יחד לראשונה ארוחה רק כי דביר ביקש (זוכר כמו היום, הכנו פסטה, סרטנים כחולים וסלט שיערות – אל תשאלו) ולמה אני מספר לכם את כל זה? כי אין מתכון מהמזרח שלא מזכיר לי את אהרוני ואין מתכון עם דפי אורז שלא מזכיר לי את דביר שהמתכון שלו לבורקס דפי אורז שבר את האינטרנט. הפעם דביר מכין ספרינג רול סופר פשוט עם ירקות ודג טריים שאפשר להכין בצ'יק צ'ק וגם הרוטב נורא פשוט להכנה ומדובר במנה ראשונה כיפית שצליאקים יכולים להתענג עליה וממש לא רק הם.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם
דפי אורז ממולאים דג וירקות (ספרינג רול)
מצרכים לכ20 י״ח –
20 דפי אורז (קוטר 18/20)
50 גרם דג טרי (סלמון/ טונה/ דג לבן) חתוך לפרוסות דקות.
מנגו טרי/ שזיף/ אננס או כל פרי קיצי אחר.
3 מלפפונים פרוסים לרצועות דקות (לא משתמשים בחלק הרך של הגרעינים, רק בחיצוני הקשיח).
2 גזרים פרוסים לגפרורים.
1 פלפל פרוס לרצועות דקות.
חופן כוסברה (ללא הגבעולים).
¼ בצל סגול פרוס לרצועות דקות.
1 צ׳ילי פרוס דק.
לרוטב –
כף וחצי שמן שומשום
3 כפות רוטב דגים ללא גלוטן
1 כף סויה ללא גלוטן
כפית דבש/ מייפל טבעי
מעט צ׳ילי קצוץ
הרכבה –
מרטיבים מעט את דף האורז (ניתן להשרות בקערה עם מים רותחים למספר שניות), מניחים על משטח נון סטיק או קרש חיתוך, מסדרים ממרכיבי המילוי לפי העדפה על חלקו התחתון של דף האורז ומקפלים כמו סיגר, שוליים קודם, ואז מגלגלים הדוק ויפה עד שמקבלים רול סימטרי ואחיד.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים. (את הרוטב ניתן גם להכין ולשמור במקרר עד שעתיים מראש).