שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

דפי אורז ממולאים דג וירקות של דביר בר – מתכון ללא גלוטן

חבר משותף של דביר בר ושלי הוא השף ישראל אהרוני שבדיוק חגג לאחרונה יומולדת 70. המפגש הראשון היה בבית של דביר שבו בישלנו כולנו יחד לראשונה ארוחה רק כי דביר ביקש (זוכר כמו היום, הכנו פסטה, סרטנים כחולים וסלט שיערות – אל תשאלו) ולמה אני מספר לכם את כל זה? כי אין מתכון מהמזרח שלא מזכיר לי את אהרוני ואין מתכון עם דפי אורז שלא מזכיר לי את דביר שהמתכון שלו לבורקס דפי אורז שבר את האינטרנט. הפעם דביר מכין ספרינג רול סופר פשוט עם ירקות ודג טריים שאפשר להכין בצ'יק צ'ק וגם הרוטב נורא פשוט להכנה ומדובר במנה ראשונה כיפית שצליאקים יכולים להתענג עליה וממש לא רק הם.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם

צילום : סופגי

דפי אורז ממולאים דג וירקות (ספרינג רול)

מצרכים לכ20 י״ח –

20 דפי אורז (קוטר 18/20)

50 גרם דג טרי (סלמון/ טונה/ דג לבן) חתוך לפרוסות דקות.

מנגו טרי/ שזיף/ אננס או כל פרי קיצי אחר.

3 מלפפונים פרוסים לרצועות דקות (לא משתמשים בחלק הרך של הגרעינים, רק בחיצוני הקשיח).

2 גזרים פרוסים לגפרורים.

1 פלפל פרוס לרצועות דקות.

חופן כוסברה (ללא הגבעולים).

¼ בצל סגול פרוס לרצועות דקות.

1 צ׳ילי פרוס דק.

 

לרוטב –

כף וחצי שמן שומשום

3 כפות רוטב דגים ללא גלוטן

1 כף סויה ללא גלוטן

כפית דבש/ מייפל טבעי

מעט צ׳ילי קצוץ

 

הרכבה –

מרטיבים מעט את דף האורז (ניתן להשרות בקערה עם מים רותחים למספר שניות), מניחים על משטח נון סטיק או קרש חיתוך, מסדרים ממרכיבי המילוי לפי העדפה על חלקו התחתון של דף האורז ומקפלים כמו סיגר, שוליים קודם, ואז מגלגלים הדוק ויפה עד שמקבלים רול סימטרי ואחיד.

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים. (את הרוטב ניתן גם להכין ולשמור במקרר עד שעתיים מראש).

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

בצלים ממולאים

קבלו את המתכון לבצלים ממולאים מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

מרק פלפלים הכי טעים שיש

אין תחליף לפלפלים שנקלו על אש גלוייה- טעם ממכר ועמוק שמהווה שדרוג לכל מנה שכוללת פלפלים. והפעם- מרק פלפלים קלויים הכי טעים שיש- הוא באמת כזה.

ריגטוני שפונדרה בבישול ארוך

ריגטוני שפונדרה בבישול ארוך

בלילה ארוך של הכנות בחדר האוכל, נולדה הפסטה הזו: ריגטוני עם בשר שפונדרה עמוק בבישול ארוך. טעמים כה נפלאים שכל שנותר הוא למזוג כוס יין ולאכול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)