דפי אורז במילוי ירקות
מרכיבים:
1 חבילת דפי אורז ללא חומרים משמרים
למילוי
4 קישואים בינוניים מגוררים גס
4 גזרים בינוניים מגוררים גס
2 כפות שמן זית
1/2 כוס (125 גרם) אורז מבושל
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
לרוטב
10 שיני שום
מעט שמן זית
500 גרם עגבניות שרי קלופות חצויות
1/2 כוס (125 מ״ל) קרם קוקוס ללא חומרים משמרים.
אופן ההכנה:
- להכנת המילוי- מאדים את הקישואים והגזרים המגוררים בשמן, תוך ערבוב, כ10 דקות, מכסים את הסיר ומבשלים מעט עד שהתרככו. מסירים מהאש ומוסיפים את האורז והשום, מתבלים במלח ופלפל שחור.
- מצננים מעט את המילוי ובעזרת כף או שקית זילוף ללא צנתר ממלאים את דפי האורז, לאחר שהורטבו במעט מים. מגלגלים לגלילות ומניחים בתבנית חסינת חום.
- להכנת הרוטב- על אש בינונית מאדים את שיני השום במחבת עם מעט שמן זית, עד שהתרככו.
- מוסיפים את העגבניות, מגבירים את האש ומבשלים כ-10 דקות תוך בחישה בכף עץ. מנמיכים את האש, מוסיפים חצי כוס מים, מכסים את המחבת ומבשלים כרבע שעה. מעבירים דרך מסננת עדינה, מחזירים למחבת.
- מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים כ2 דקות תוך בחישה. יוצקים על דפי האורז הממולאים.
- אופים 20-25 דקות בתנור שחומם מראש על חום בינוני (190 מעלות).
המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(3) להורדת תסמינים במחלה פעילה- קוליטיס וקרוהן
(4) למצבי היצרות במעי
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז
*(6) ללא השום ועם עגבניות במקום עגבניות שרי מתאים גם לתסמונת המעי הרגיש, דלת FODMAP
תגובה אחת
במה אפשר להשתמש במקום קרם קוקוס אם הוא לא מתאים לי?