דים סאם

ראיתי איזה סרטון לפני המלחמה עוד של מישהי שמכינה דים סאם בצורת ורד, וזה היה כה יפה ורומנטי, והחלטתי להכין משהו בסגנון. זה היה יום שכלום לא הלך בו. הבצק נשכח בצד, היה חסר מצרכים למילוי, ריי היה בבית חולה, קמתי על צד שמאל ולקינוח מעכתי את המנה באגרסיביות, אבל החיים, החיים קיבלו תפנית חדה. הפרופורציות השתנו. האנרגיות מתועלות אחרת. אפילו הנשימה כבר לא כמו פעם. כמעט הכל נראה לי פתאום פחות דרמטי, פחות משמעותי. בטח לא משהו להתעכב עליו ולבזבז זמן יקר על עצבים והתבאסויות. למי אכפת. יש מנה והיא טעימה ברמות. יפה יותר או פחות זה באמת פחות מזיז לי ברגעים אלו. מה דעתכם? יצא סביר?

דים סאם

דים סאם

מצרכים:

בצק:
1/2 קילו קמח
200 מל מים פושרים/חמימים
טיפונת מלח

מילוי:
1/2 קילו פרגית טחונה
1 כף שטוחה גינגר קצוץ
1 בצל קצוץ הכי דק
2 שיני שום כתושות
1 כף סויה בהירה
1 כפית שמן שומשום

רוטב:
5 כפות סויה בהירה
1/2 כפית שמן שומשום
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
1/2 לימון סחוט

בצק:
מערבבים בידיים. במידה ודביק מעט קמח להוסיף ואם יבש מעט מים. לשים לקבלת בצק אלסטי ונוח לעבודה. שעה מנוחה עטוף במגבת.
נכין מילוי:
לערבב את כל החומרים ולהעביר לשק זילוף.
רוטב:
לערבב ולטעום.

אופן ההכנה:

מרדדים בצק וקורצים בעזרת רינג/כוס עיגולים.
מניחים על משטח עבודה שלושה עיגולים מעט חופפים (כמו בסרטון) ומזליפים פס מהמילוי. מגלגלים את הבצק על המילוי, ואז מגלגלים מצד אחד לצד השני לקבלת ורד (נו, כמו בריל:)
מניחים בכלי אידוי ומתחתיו סיר מים רותחים. מכסים ומאדים 8 דק.
משתדלים לא למעוך את המנה באגרסיביות ורשלנות אבל גם אם כן, ממשיכים לחיים כי כוסאומו הכל ומגיע לנו לחייך כמה שיותר.
בשורות טובות חברים וחברות שלי. מגיע לנו. א מ ן

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

סלט ביצים עם פטנט

סלט ביצים עם פטנט

קבלו את הסלט ביצים שישנה את חייכם. אני מקווה. סבתא שרה האהובה שלי הייתה טבחית מעולה. היא הבינה בתזונה מבלי לדעת את זה בכלל. הארוחות

טונה ביתית

טונה ביתית

יש מבחר שימורי טונה משובחים ביותר להשיג היום. שימורים שנעשים מדגים איכותיים ושוחים בשמן זית משובח (אגב, אני אוהב לקנות טונה במים ואז להציף אותה

פיתה קטוגנית

פיתה קטוגנית

אנשים אוהבים פיתות. יש משהו מאד מנחם בכיס של פיתה שעוטף את האוכל שלנו. שומר עליו שלא יפול לשום מקום מלבד לתוך הגוף שלנו. דפנות

תגובה אחת

  1. 8 (!!) דקות אידוי והעוף מוכן ? והבצק מוכן ?? לא מסתדר לי.. בד״כ זה מעל 30 ד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)