שנות השמונים העליזות. אני ילד קטן שדבוק לאמא 24/7 ואחד הזכרונות המתוקים, התמימים והאוהבים עלי זה שאמא שלי הייתה קונה לי שקית של דובשניות. עוגיות דחוסות, קינמוניות, מתקתקות עם ״שברי״ ציפוי סוכר לבן מלמעלה. העוגייה הזו הייתה העוגייה המועדפת עלי.
בשלוש שנים האחרונות אני בתזונה קטוגנית ולאחרונה התחלתי לנסות לקטגן מתכונים מתוקים. להמיר את הסוכר בתחליפים בריאים יותר ולהפוך אותן דלות פחמימה ונטולות גלוטן.
נשבע לכם שהטעם קרוב למקור ואתם בבית יכולים לשחק בתבלינים כראות עינכם.
המתכון הזה קל בטירוף ובאותה קערת מיקסר אני מכין את העוגייה מתחילתה ועד שלב האפייה.
בשלב הראשון משתמש בוו הקצפה ואז אחרי הוספת היבשים מחליף לוו הערבול. כל מה שנותר זה לכדרר, לאפות ולאכול כמה שבא לכם:)
כשאני מכין לילדים אני משתמש במייפל/דבש ״רגילים״ ולא בתחליפים, אבל שוב אתם יכולים לשחק חופשי במתכון.
דובשניות קטוגניות
המרכיבים
3 ביצים גדולות
טיפונת מלח
1-1.5 כוסות קמח שקדים
2 כפות גדושות חמאת שקדים
4 כפות פשתן טחון דק
1 כף פסיליום טחון
1 כף שטוחה אבקת אפייה
1/2 כוס אספרסו
5 כפות אלולוז
4 כפות מייפל/דבש
1/2 כפית קינמון טחון
2 גירודים של אגוז מוסקט
3 ציפורן טחון (לא חובה)
לציפוי:
אבקת סוכר סוויטנגו וטיפונת מים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות
בקערה מקציפים ביצים עם טיפונת מלח במשך שתי דק לקצף רך. מוסיפים מייפל, אלולוז, אספרסו ומקציפים עוד דקה בעזרת וו המקציף.
מחליפים את הוו לזה המתאים ללישה ומוסיפים את כל היבשים. לשים 3 דק' לקבלת בצק.
בעזרת ידיים רטובות צרים עיגולים קטנים
מניחים על נייר אפייה בתבנית שמתאימה לתנור
בוזקים מעט אבקת סוכר
ואופים 30 דקות
בקערה קטנה מערבבים 5 כפות אבקת סוכר סוויטנגו ומוסיפים כף מים ומערבבים לקבלת ציפוי לבן ומתוק.
מוציאים העוגיות מהתנור ומזליפים עליהן את הציפוי.