דג במעטפה אישית – אום פפיוט

דג במעטפה היא השיטה הכי מוצלחת שאני מכיר, להכנת מנה אישית של דג לאירוח. תמיד מצליח, אף פעם לא מתייבש. אפשר לגוון עם התוספות והתיבול. הכי חשוב: ניתן להכין מראש ולשמור במקרר, לאפות ולהגיש.

דג במעטפה
צילום: סופגי

דג במעטפה אישית – אום פפיוט

חומרים ל-4 מנות:
2 פילה דניס חצויים (סה״כ 4 נתחים, כ-120 גרם כל אחד)
12 זיתי טזוס ו/או קלמטה
2 כוסות פסטה קצרה מבושלת
12 עגבניות שרי תמר חצויות
4 גבעולי אורגנו
4 כפות שמן זית
מעט מיץ לימון סחוט טרי
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מניחים בכל נייר אפייה חצי פילה, זיתים, פסטה, עגבניות ואורגנו. מזלפים שמן זית ולימון, מתבלים במלח ופלפל ואורזים לצרור קשור בחוט שמשון. ניתן להכין מראש ולשמור במקרר.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. אופים 10 דקות או עד שהדג מקבל גוון לבן אטום. מעבירים לצלחת וכל סועד פותח את המנה שלו, נהנה מהארומה של שמן הזית, עשבי התיבול, העגבניות והזיתים.
אום פפיוט
צילום: סופגי
דג במעטפה עומר מילר
צילום: סופגי

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

כיסונים

כיסונים ממולאים עוף

תקשיבו לי טוב ותשמרו את המתכון הזה כי זה באמת הכי קל אי פעם שתכינו לכיסונים, וכשאני אומר כיסונים אני מתכוון לגיוזה צרובה ודים סאם

נאמס

נאמס בקלי קלות

כבר כמעט שבוע אנחנו במצור. תקועים במבצר בלי יכולת תזוזה והתניידות אמיתית. אני יודע, כולם עוברים את זה, זה מחשל, מעניק קפיצת גדילה, הכל אני

תגובה אחת

  1. הי. איך פותחים באמצע האפיה לראות אם הצבע טוב?
    וגם. איך הפסטה יוצאת? היא בעצם מבושלת ואז עוד עשר דקות בתנור היא יוצאת רכה יותר? קשה יותר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)