דג במעטפה היא השיטה הכי מוצלחת שאני מכיר, להכנת מנה אישית של דג לאירוח. תמיד מצליח, אף פעם לא מתייבש. אפשר לגוון עם התוספות והתיבול. הכי חשוב: ניתן להכין מראש ולשמור במקרר, לאפות ולהגיש.
דג במעטפה אישית – אום פפיוט
חומרים ל-4 מנות:
2 פילה דניס חצויים (סה״כ 4 נתחים, כ-120 גרם כל אחד)
12 זיתי טזוס ו/או קלמטה
2 כוסות פסטה קצרה מבושלת
12 עגבניות שרי תמר חצויות
4 גבעולי אורגנו
4 כפות שמן זית
מעט מיץ לימון סחוט טרי
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מניחים בכל נייר אפייה חצי פילה, זיתים, פסטה, עגבניות ואורגנו. מזלפים שמן זית ולימון, מתבלים במלח ופלפל ואורזים לצרור קשור בחוט שמשון. ניתן להכין מראש ולשמור במקרר.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים 10 דקות או עד שהדג מקבל גוון לבן אטום. מעבירים לצלחת וכל סועד פותח את המנה שלו, נהנה מהארומה של שמן הזית, עשבי התיבול, העגבניות והזיתים.
הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂
תגובה אחת
הי. איך פותחים באמצע האפיה לראות אם הצבע טוב?
וגם. איך הפסטה יוצאת? היא בעצם מבושלת ואז עוד עשר דקות בתנור היא יוצאת רכה יותר? קשה יותר?