דג במלח

דג במלח זו מנה אהובה עלי במיוחד. צריך דג טוב ומלח גס. זהו בגדול. אני הוספתי גם רוטב חמאה מהמם אבל באמת שרק שפריץ לימון ואתם בחלל.
כלל חשוב: הדג שלם לחלוטין. נקי מהבטן. לא לנקות קשקשים. אנחנו זקוקים לעזרתם בהפרדה בין הדג למלח וכשנקלף את המלח הקשקשים יתפסו בו ויעלמו לנו מהחיים.
טיפ משנה חיים: מחממים תנור חצי שעה לפני על 190 מעלות טורבו.
צולים בתנור 50 דקות על כל קילו דג. זהו. תהיו רגועים.

דג במלח

דגל במלח

מצרכים:
דג שאתם אוהבים שלם ועם קשקשים נקי בבטן. אני השתמשתי בבר ים במשקל 1.2 ק"ג
3 קילו מלח גס
מעט מים

אופן ההכנה:
בקערה מערבבים מעט מים עם מלח. מסדרים על תבנית שכבת מלח. עליה את הדג ועליו את שארית המלח שיהיה אטום לחלוטין. מכניסים לתנור לפי המחשבון וזהו זה. שולפים מהתנור. שוברים עם פטיש את המלח. מסירים בעדינות מהדג. מפרידים את העור (זה קורה מעצמו) מבשר הדג ומתחילים לחלץ בשר דג נטול עצמות. זה ממש פשוט. מבטיח. אותו דבר עם הצד השני.

לרוטב אידיתי במעט חמאה שום, עגבניות ועירית. הוספתי 150 גר' חמאה, מלח, שפריץ לימון.

בתאבון.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

צ׳יפס של פלאפל

צ׳יפס של פלאפל

בכלל תיכננתי להכין גראטן מהמם, אבל ימי שישי עד הגעת הילדים לחיים שלנו, היו מוקדשים או לבורקס בשר בשוק הכרמל או לפלאפל של ג׳וני בטשרניחובסקי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)