דג במלח זו מנה אהובה עלי במיוחד. צריך דג טוב ומלח גס. זהו בגדול. אני הוספתי גם רוטב חמאה מהמם אבל באמת שרק שפריץ לימון ואתם בחלל.
כלל חשוב: הדג שלם לחלוטין. נקי מהבטן. לא לנקות קשקשים. אנחנו זקוקים לעזרתם בהפרדה בין הדג למלח וכשנקלף את המלח הקשקשים יתפסו בו ויעלמו לנו מהחיים.
טיפ משנה חיים: מחממים תנור חצי שעה לפני על 190 מעלות טורבו.
צולים בתנור 50 דקות על כל קילו דג. זהו. תהיו רגועים.
דגל במלח
מצרכים:
דג שאתם אוהבים שלם ועם קשקשים נקי בבטן. אני השתמשתי בבר ים במשקל 1.2 ק"ג
3 קילו מלח גס
מעט מים
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים מעט מים עם מלח. מסדרים על תבנית שכבת מלח. עליה את הדג ועליו את שארית המלח שיהיה אטום לחלוטין. מכניסים לתנור לפי המחשבון וזהו זה. שולפים מהתנור. שוברים עם פטיש את המלח. מסירים בעדינות מהדג. מפרידים את העור (זה קורה מעצמו) מבשר הדג ומתחילים לחלץ בשר דג נטול עצמות. זה ממש פשוט. מבטיח. אותו דבר עם הצד השני.
לרוטב אידיתי במעט חמאה שום, עגבניות ועירית. הוספתי 150 גר' חמאה, מלח, שפריץ לימון.
בתאבון.