לכל חובבי הגרנולה.
גרנולה קטוגנית
המרכיבים:
• 1 כוס אגוזי מלך (קצוצים גס)
• 1 כוס אגוזי פקאן (קצוצים גס)
• 1/2 כוס שקדים פרוסים
• 1/4 כוס זרעי פשתן
• 1/4 כוס זרעי דלעת (גרעיני דלעת קלופים)
• 1/4 כוס זרעי חמניות
• 1/4 כוס שמן קוקוס (מומס)
• 1/4 כוס סירופ מייפל קטוגני או ממתיק דומה
• 1 כפית תמצית וניל
• 1 כפית קינמון
• קורט מלח
הוראות כנה:
1. חימום תנור: חמם את התנור ל-160 מעלות צלזיוס והכן תבנית עם נייר אפייה.
2. ערבוב מרכיבים יבשים: בקערה גדולה, ערבב את כל האגוזים, הזרעים והקוקוס המגורר.
3. תערובת רטובה: בקערה קטנה, ערבב את שמן הקוקוס המומס, סירופ המייפל הקטוגני, תמצית הווניל, הקינמון והמלח.
4. שילוב התערובות: שפוך את התערובת הרטובה על המרכיבים היבשים וערבב היטב עד שהכול מצופה באופן אחיד.
5. אפייה: פרוס את התערובת על התבנית בשכבה אחידה. הכנס לתנור ואפה במשך 20-25 דקות, תוך ערבוב קל כל 10 דקות כדי לוודא שהגרנולה נאפית באופן אחיד.
6. קירור: הוצא את התבנית מהתנור ותן לגרנולה להתקרר לחלוטין. היא תתקשה ותהפוך לפריכה כשהיא קרה.
7. אחסון: אחסן בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד שבועיים.