שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

גראבלקס סלמון

גראבלקס סלמון

מרכיבים:

1 ק״ג פילה סלמון העור
1 כף דבש
50 גרם מלח גס
50 גרם פלפל שחור גס
50 גרם שמיר קצוץ גס
מלפפונים קלופים חתוכים לרצועות דקות להגשה

אופן ההכנה:

  1. מניחים את פילה הסלמון על יריעת אלומיניום גדולה כשהעור כלפי מטה. מזלפים משני צידי הדג את הדבש, מפזרים את המלח, הפלפל והשמיר ומהדקים, ועוטפים היטב ברדיד אלומיניום.
  2. מניחים את הדג על מגש ארוך ומעבירים ל36 שעות במקרר. במהלך ההשרייה הדג יפריש נוזלים.
  3. לפני ההגשה פותחים את רדיד האלומיניום, מרחיקים את מה שנותר מחומרי ההשרייה כולל השמיר. פורסים את הדג לפרוסות דקות ללא העור.
  4. מניחים על מגש ומפזרים מסביב רצועות מלפפון.
  5. הדג נשמר במקרר לפחות עוד שבוע נוסף.

 

המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(1) להורדת דלקת במחלת קרוהן
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(3) להורדת תסמינים במחלה פעילה- קוליטיס וקרוהן
(4) למצבי היצרות במעי
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז
*(6) ללא הדבש מתאים גם לתסמונת המעי הרגיש, דלת FODMAP

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

פירה טבעוני עם שום קונפי

גם אני חשבתי שאין דבר כזה פירה טבעוני טעים. איך המנה הזאת יכולה להתקיים בלי חמאה ושמנת לעזעזאל? אז חשבתי. נסיתי. טעים. תנסו גם.

פילה סלמון אפוי

קבלו את המתכון לפילה סלמון אפוי מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)