מתכון של דר׳ אורי מאיר צ׳יזיק, והפעם:
בשר כבוש במלח. למעשה, הכנת נקניק בצורה מסורתית עתיקה. קבירה של גוש בשר במערה של מלח ואחכ שטיפה, משיחה בשמן זית ולייבוש של חודש וחצי במקרר. בשר כבוש מעניק למיקרוביום שלנו סביבת חיידקים פרוביוטים שמייעלים את העיכול ומשפרים ספיגת מינרלים וויטמינים.
בקיצור לכו לכבוש.
בשר כבוש במלח
המרכיבים:
נתח ויסבראטן נקי
מלח גס לכיסוי
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
מכסים את הבשר במלח למשך 48 שעות ושומרים על השיש במקום מוצל בטמפ' החדר.
מוציאים את הבשר. שוטפים היטב. מושחים בשמן זית ומניחים על רשת. מכניסים למקרר למשך חודש וחצי – חודשיים
פורסים ונהנים
ואמן ויהיה כבר שקט במדינה הזאת.