תעצרו רגע את החיים שלכם ותקשיבו לי טוב: בצק פסטה על בסיס חמאה!!! והכי קל בעולם להכנה, ולא רק זה הכי נוח ביקום לעבוד איתו. לא נקרע ולא נדבק ולא קשקושים – פשוט וקל. הרוטב של הטורטליני המקסימים האלו הוא חמאת אגוזי לוז שזה מתכון מגן עדן. נשבע לכם.
יאללה לעבודה.
בצק פסטה על בסיס חמאה
מצרכים:
200 גרם קמח לבן ועוד 200 גרם בצד
1 ביצה
20 גר חמאה
160 מ"ל מים
מלח
מילוי:
20 יח' ארטישוק ירושלמי
2 תפו"א
10 שיני שום
1 חבילה ריקוטה פרסקה
1 חבילת ערמונים
2 ענפי טימין
מלח ופלפל
לרוטב:
50 גר חמאה
1/2 כוס אגוזי לוז
אופן ההכנה:
על מלח גס צולים ארטישוק ירושלמי ותפו"א עד שהם רכים לחלוטין. מנקים מהמלח ומרוקנים את הבשר מהקליפה.
בקערה מניחים את הארטישוק והתפו"א ומוסיפים את יתר המצרכים. מערבבים היטב וטועמים תיבול.
בסיר קטן יוצקים מים וחמאה ומניחים על הגז. מחממים את המים ומוסיפים את הקמח והמלח. מערבבים בעזרת כף עץ עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.
מעבירים למשטח עבודה ומוסיפים ביצה ולשים היטב. מוסיפים את שארית הקמח ולשים לקבלת בצק רך וחמים. עוטפים ושולחים לשעה במקרר.
בעזרת מערוך מרדדים את הבצק. קורצים עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול את המילוי שלנו. מקפלים בדיוק כמו בסרטון
מבשלים את הטורטליני במים רותחים. כשהם מוכנים מסננים אותם מהמים ומעברים למחבת עם הרוטב.
רוטב:
קולים לוז במחבת ומוסיפים חמאה (על חום נמוך) מערבבים וטורפים כדי שהחמאה לא תשבר. מערבבים את הטורטליני ברוטב ומגישים.
חג שמח!
תגובה אחת
למה אין סירטון?