ביף ג׳רקי זה בעצם בשר נא שמיובש באיטיות ובכך בעצם משמר אותו לתקופה ארוכה. בעבר, לפני המצאת המקרר, בני האדם היו נודדים ממקום למקום וכדי שיהיה להם מזון איכותי ולא מקולקל היו נוהגים לייבש בשר באיטיות רבה בשמש או בעזרת להבת אש גלוייה.
לטוב ולרע אנחנו כבר בעידן אחר לחלוטין והטכנולוגיה, לעיתים, באה להקל ולעזור לנו.
ייבוש הבשר נעשה באמצעות נינג׳ה גריל על תוכנית ״ייבוש בשר״. כוונו ידנית את הטמפ ל70 מעלות ותכוונו טיימר לארבע שעות.
אני אוהב את הג׳רקי שלי אחרי 3 שעות אבל המקור דומה יותר למה שמתקבל בתום 4 שעות.
את הביף ג׳רקי נהוג לתבל בפלפל שחורה, גרגרי כוסברה, זרעי כמון, דבש, ברביקיו ועוד. אני כעת בעידן המינמליסטי של חיי ולכן תיבלתי רק בשמן זית ומלח. שומן בקר מזוקק יעבוד פה מולא אבל מודה שאזל לי בבית הסטוק.
החטיף הזה הוא החטיף האולטימטיבי. על השיש בבית תמיד יש לה צנצנת בשר מיובש עבורי ועבור הילדים.
ביף ג׳רקי
המרכיבים:
1 קילו בשר לא שומני פרוס דק כמו בסרטון (אני השתמשתי בשייטל).
מעט שמן זית רק למשיחת הבשר (שומן בקר גם מעולה)
מעט מלח. (כאמור, יש בהסבר למעלה מבחר תבלינים אופיינים ואפשר להתפרע חופשי)
אופן ההכנה:
מערבבים היטב בשר, שמן זית ומלח. מכסים בניילון נצמד ולמקרר ל-24 שעות.
מניחים בתבנית של הנינג׳ה את הבשר ומכוונים את המכשיר לתוכנית "ייבוש מזון" 70 מעלות. 4 שעות.
אחרי שעתיים הופכים צד של הבשר וממשיכים לייבש. מאחסנים בצנצנת אטומה.
אם אין מייבש מזון אז בתנור חום עליון ותחתון. 70 מעלות. לא טורבו