ביף ג׳רקי

ביף ג׳רקי זה בעצם בשר נא שמיובש באיטיות ובכך בעצם משמר אותו לתקופה ארוכה. בעבר, לפני המצאת המקרר, בני האדם היו נודדים ממקום למקום וכדי שיהיה להם מזון איכותי ולא מקולקל היו נוהגים לייבש בשר באיטיות רבה בשמש או בעזרת להבת אש גלוייה.
‎לטוב ולרע אנחנו כבר בעידן אחר לחלוטין והטכנולוגיה, לעיתים, באה להקל ולעזור לנו.

‎ייבוש הבשר נעשה באמצעות נינג׳ה גריל על תוכנית ״ייבוש בשר״. כוונו ידנית את הטמפ' ל-70 מעלות ותכוונו טיימר לארבע שעות.
‎אני אוהב את הג׳רקי שלי אחרי 3 שעות אבל המקור דומה יותר למה שמתקבל בתום 4 שעות.

‎את הביף ג׳רקי נהוג לתבל בפלפל שחורה, גרגרי כוסברה, זרעי כמון, דבש, ברביקיו ועוד. אני כעת בעידן המינמליסטי של חיי ולכן תיבלתי רק בשמן זית ומלח. שומן בקר מזוקק יעבוד פה מעולה אבל מודה שאזל לי בבית הסטוק.

‎החטיף הזה הוא החטיף האולטימטיבי. על השיש בבית תמיד יש לה צנצנת בשר מיובש עבורי ועבור הילדים.

ביף ג'רקי

ביף ג׳רקי

המרכיבים:
‎1 קילו בשר לא שומני פרוס דק כמו בסרטון (אני השתמשתי בשייטל).
‎מעט שמן זית רק למשיחת הבשר (שומן בקר גם מעולה)
‎מעט מלח. (כאמור, יש בהסבר למעלה מבחר תבלינים אופיינים ואפשר להתפרע חופשי)

אופן ההכנה:
מערבבים היטב בשר, שמן זית ומלח. מכסים בניילון נצמד ולמקרר ל-24 שעות.
מניחים בתבנית של הנינג׳ה את הבשר ומכוונים את המכשיר לתוכנית "ייבוש מזון" 70 מעלות. 4 שעות.
אחרי שעתיים הופכים צד של הבשר וממשיכים לייבש. מאחסנים בצנצנת אטומה.
אם אין מייבש מזון אז בתנור חום עליון ותחתון. 70 מעלות. לא טורבו

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

סלמון כבוש - גרבדלקס

סלמון כבוש – גרבדלקס

סלמון בר אמיתי אין להשיג (לפחות לא מצאתי בארץ) ועדיין הוא הדג מהנמכרים והאהובים במדינה. בשנת 2000 הייתי בניו יורק וכל בוקר הייתי קונה לעצמי

טרטר בקר

טרטר בקר

כשהייתה לי מסעדה, אי שם לפני עשור, לקוח החזיר לי מנת קרפצ’יו למטבח כי "הבשר נא מדי". זה אולי מצחיק, אבל תכלס – סוף סוף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)