בטטות אפויות עם שום
מרכיבים:
2 בטטות
4 שיני שום פרוסות
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס
4 ענפי תימין
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- קולפים את הבטטות, חוצים ומרככים אותן חלקית במיקרוגל. מרוקנים את המרכז, ליצירת סירות.
- את פנים הבטטות מרככים כשתי דקות נוספות במיקרוגל ומועכים היטב לפירה, אפשר גם להעביר דרך מסננת דקה. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור וממלאים את חצאי הבטטות.
- מערבבים את השום, שמן הזית והמלח גס.
- מורחים היטב את חצאי הבטטות הממולאות בתערובת התבלינים ומניחים על כל סירה ענף תימין.
- מכניסים לתנור לחצי שעה. לאחר מכן מוציאים, נזהרים לא לקבל כוויה ואוכלים 🙂
המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(1) להורדת דלקת במחלת קרוהן
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(3) להורדת תסמינים במחלה פעילה- קוליטיס וקרוהן
(4) למצבי היצרות במעי
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז