שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

בטטות אפויות עם שום

צילום: חיים יוסף

בטטות אפויות עם שום

מרכיבים:

2 בטטות
4 שיני שום פרוסות
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס
4 ענפי תימין

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. קולפים את הבטטות, חוצים ומרככים אותן חלקית במיקרוגל. מרוקנים את המרכז, ליצירת סירות.
  3. את פנים הבטטות מרככים כשתי דקות נוספות במיקרוגל ומועכים היטב לפירה, אפשר גם להעביר דרך מסננת דקה. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור וממלאים את חצאי הבטטות.
  4. מערבבים את השום, שמן הזית והמלח גס.
  5. מורחים היטב את חצאי הבטטות הממולאות בתערובת התבלינים ומניחים על כל סירה ענף תימין.
  6. מכניסים לתנור לחצי שעה. לאחר מכן מוציאים, נזהרים לא לקבל כוויה ואוכלים 🙂

 

המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(1) להורדת דלקת במחלת קרוהן
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(3) להורדת תסמינים במחלה פעילה- קוליטיס וקרוהן
(4) למצבי היצרות במעי
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

סלט פטריות וקישואים חם

קבלו את המתכון לסלט פטריות וקישואים חם מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

פירה טבעוני עם שום קונפי

גם אני חשבתי שאין דבר כזה פירה טבעוני טעים. איך המנה הזאת יכולה להתקיים בלי חמאה ושמנת לעזעזאל? אז חשבתי. נסיתי. טעים. תנסו גם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)