יום אחד, במשבר גיל החמישים, אטוס ערום לחוף מבודד בצד השני של העולם, אתהלך כמו תמהוני בג׳ונגל, אצוד ואלקט ואז כשארגיש מספיק בטוח בעצמי אפתח דוכן בורקס קטוגני לכל מי שמטוסו יתרסק מעל האי ואיכשהו הוא ינצל וישאר בחיים, וחוץ מגעגוע עז לחייו הקודמים ולמשפחתו כל רצונו יהיה לתת ביס בבורקס גבינות או בשר עם סלט ביצים ליד, חריף מותסס, זיתים כבושים ומיץ קוקוס ישירות מהקוקוס.
עד המשבר,
הנה מתכון:
בורקס קטוגני
המרכיבים:
300 גר קמח שקדים
250 גר מוצרלה
1/2 כפית אבקת אפייה
1 ביצה (אולי 2)
1 כפית מלח גס
אופן ההכנה:
מערבבים ביצים עם מלח, אבקת אפייה וקמח שקדים לקבלת בצק מעט דביק.
במיקרו על באן מארי ממיסים מוצרלה יבשה עד שהיא הופכת דומה למפלצת נמתחת ומאיימת.
מוסיפים לבצק ולשים עד הטמעה מוחלטת.
במידה ודביק מדי תוסיפו קמח שקדים. יבש לכם? עוד ביצה.
מרדדים בין שני ניירות אפייה. קורצים עיגולים וממלאים בתרד וריקוטה או רק בגבינות או בבשר ופטריות או בחובזה ופטה עיזים.
בקיצור תתפרעו.
תגובה אחת
האם אפשר להקפיא את הבצק?