חשבתם פעם מה באמת ממלא אתכם מבפנים? מה גורם לכם אושר אמיתי? מתי תהיתם לאחרונה לפני השינה למה בעצם באתם לעולם הזה? האם יש משמעות לכל העסק המטורלל הזה שנקרא: החיים שלנו?
אני חלילה לא מזלזל בסקס, אוכל, כסף וטיולים אבל האם יש משהו מעבר?
איזו תחושת שליחות פנימית שאתם משתוקקים להגשים?
אגב, שלא יובן חלילה אחרת – להיות הורה טוב זו שליחות מדהימה. גם להיות בן זוג טוב וגם להצליח להגשים את עצמך בעבודה שגורמת לך אושר זו שליחות.
אבל האם אתם מאושרים באמת? האם אתם חושבים שמצאתם את מקומכם בעולם?
בזמן שאתם תוהים על השאלות האלו, לכו תתארגו לעצמכם את המצרכים ואני מצפה לראות את התמונות של הבורקסים שלכם כבר בשבת בבוקר
בורקס בשר ופטריות דל פחמימה
המצרכים:
בורקס
250 גר קמח שקדים
1 כף פשתן טחון
2 כפות אבקת חלבון ביצה (לא חובה)
2 כפות קמח קוקוס (לא חובה אבל ממש משפר את הבצק)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית גואר גאם או קסנטן (מומלץ. יש בחנויות טבע)
3 כפות שומן בקר מזוקק או שמן זית
2 ביצים מידה m
מלח
מילוי:
1 כף שומן בקר מזוקק או שמן זית
1 בצל קצוץ
400 גר בשר שמן טחון
1 כוס פטריות קצוצות
2 שיני שום פרוסות
1 כפית מכל תבלין: כורכום, כמון, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור
רסק עגבניות טריות:
1 עגבנייה גדולה
1/2 כוס עלי כוסברה
3 שיני שום מותסס (או שום רגיל)
מלח ופלפל
חריף מותסס, זיתים מותססים, צנון מותסס, מלפפון מותסס – כל המתכונים בבלוג ובפיד שלי
אופן ההכנה:
חממו תמור ל-180 מעלות טורבו
בצק-
מערבבים את כל החומרים לקבלת בצק אלסטי. אם דביק מדי תוסיפו קמח שקדים. אם יבש מדי תוסיפו ביצה.
אני משתמש באבקת חלבון ביצה ובקמח קוקוס את שני המרכיבים האלו ניתן להשיג בחנויות טבע. הקוקוס לא מורגש בטעם ואבקת החלבון היא מאה אחוז חלבון מיובש וטחון. שני חומרי הגלם האלו משבחים את הבצק ועוזרים לאלסטיות שלו. גואר גם או קסנטן – להשיג בחנות טבע זה יעזור לאלסטיות ולגמישות.
כלום לא חובה אבל שווה את המאמץ.
הבצק מכיל שומן בקר ולכן אני ממליץ לשמור במקרר עד השימוש. יהיה נוח יותר לתפעל את הרידוד והמילוי.
מילוי:
בשומן בקר או שמן זית משחמימים בשר, בצל ופטריות. מוסיפים תיבול.
מעבירים למסננת. ומכניסים למקרר לקירור מוחלט.
רסק עגבניות:
לטחון הכל יחד.
בין שני ניירות אפייה מרדדים בצק וקורצים עיגולים. במרכז כל עיגול תניחו כף מילוי ובעדינות קפלו לחצי ירח.
מורחים בביצה ובוזקים שומשום.
אופים 25 דקות.