שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

בויוס תרד וריקוטה לצד סלט פרשי

בויאס ריקוטה ותרד
צילום: טל סיוון ציפורין

בכל ימי שבת יש אצלנו נוהל.
ארוחת הבוקר שלנו תמיד ידועה מראש.
לפעמים זה פנקייקים, לפעמים פרנץ׳ טוסט, טוסט מחלה מתוקה עם מלא גבינה מותכת או ביצה מקושקשת רכה רכה.
אבל יש עוד כמה דברים, והנה אחד מהם.

אני בטוח שכמה מכם שעוקבים באינסטגרם לא פיספסו ויודעים על מה אני מדבר.
בויוס תרד וריקוטה!

הבורקס שמכינים מתחילתו ועד סופו את כל המרכיבים שלו, את הבצק ואת המלית שאותה כמובן אפשר להחליף ולשדרג לכל מה שאוהבים.
ועדיין לא הכרתי את האדם שאומר לא כשמגישים לו בורקס. באמת שלא.

הכנתם גם? תשתפו אותי באינסטגרם!

צילום: טל סיוון ציפורין

בויוס תרד וריקוטה לצד סלט פרשי

מרכיבים:

לבצק
1 ק"ג קמח לחם
1 כפית מלח
3 וחצי כפות חומץ טבעי
1/4 שמן זית
3-4 כוסות מים
לאשפוז במקרר: 1 ליטר שמן זית

למילוי
4 כפות שמן זית
1 בצל לבן פרוס דק
4 שיני שום קצוצות
פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לפי הטעם)
2 צרורות תרד ערבי / תרד ניו זילנדי
מלח ופלפל
1 חבילה ריקוטה פרסקה

לסלט
3 עגבניות
2 ענפי סלרי עם העלים
1/2 בצל סגול פרוס
1/2 כוס נענע קצוצה
1/2 כוס כוסברה
1 פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות

לרוטב
2 כפות חומץ
חצי לימון סחוט
1/4 כפית סוכר
1/2 שנן שום כתושה
5 כפות שמן זית
1/4 כפית שאטה גרוס (אופציה)

פותח ומותח את הבצק. צילום: טל סיוון ציפורין

אופן ההכנה: 

מכינים את הבצק

  1. מכניסים למיקסר המצוייד בוו לישה את כל מרכיבי הבצק, שימו לב שמתחילים ב3 כוסות מים ומוסיפים רק במידת הצורך. לשים כ-7 דקות במהירות הכי איטית.
  2. כאשר מתקבל בצק- שמים אותו בקערה משומנת ומניחים בצד למנוחה של חצי שעה.
  3. לאחר חצי שעה יוצרים כדורים בקוטר כדור פינג פונג, מעבירים אותם לקערה רחבה ועמוקה ומכסים את כל הכדורים שעשינו בשמן זית. שולחים לאשפוז במקרר ללילה.

מכינים את המילוי

  1. במחבת רחבה יוצקים שמן זית ומטגנים את הבצל באיטיות עד הזהבה וקרמול. מוסיפים את שיני השום והפלפל החריף הקצוצים ומטגנים קלות. מגבירים את האש ומוסיפים בבת אחת את כל התרד השטוף.
  2. מקפיצים את הכל במשך 3 דקות ועד שהתרד קמל אבל שומר על צבעו הירוק העז.
  3. מתבלים במלח ופלפל, מורידים את המחבת מהאש.
  4. מעבירים את כל תכולת המחבת לקרש חיתוך וקוצצים גס, מוסיפים את הריקוטה פרסקה ומערבבים היטב.
  5. מצננים היטב את המילוי לפני שממלאים את הבצק.

מרכיבים את הבויוס

  1. מחממים תנור ל200 מעלות טורבו.
  2. שולפים את כדורי הבצק מהשמן ובעזרת כפות הידיים מתחילים לפתוח את הכדור עד לקבלת עיגול גדול ושטוח, הכי דק שאפשר מבלי שהבצק ייקרע.
  3. מניחים 2 כפות מהמילוי שהכנו ומגלגלים את הבצק כך שיכסה את המילוי, למין צורת צינור.
  4. את הצינור מגלגלים לשבלול ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים את הבויוס כ40 דקות.

אופצייה: לפני האפייה ניתן למרוח את הבויוס בביצה טרופה ולפזר שומשום.

בויאס ריקוטה ותרד
מפנקים במילוי. צילום: טל סיוון ציפורין

מכינים את הסלט

  1. חותכים את העגבניות והסלרי לחתיכות גסות.
  2. מוסיפים את הבצל, טבעות הפלפל, כוסברה ונענע ומערבבים היטב.
  3. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב וממזגים עם הסלט.

 

בויאס ריקוטה ותרד
או. אני אוהב את התוצאה. צילום: טל סיוון ציפורין
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

פשטידת קישואים

קבלו את המתכון לפשטידת קישואים מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

גרבלקס סלמון

גרבלקס סלמון וסלק

ייבוש דג במלח היא שיטת השימור העתיקה בעולם, והמוצלחת ביותר. כל מה שצריך זה דג טרי ומלח, שכן מלח (וסוכר שהתווסף בהמשך לאיזון המליחות) הם

פירה טבעוני עם שום קונפי

גם אני חשבתי שאין דבר כזה פירה טבעוני טעים. איך המנה הזאת יכולה להתקיים בלי חמאה ושמנת לעזעזאל? אז חשבתי. נסיתי. טעים. תנסו גם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)