חלפו 20 שנה מהיום הראשון שלי בקייטירינג האלפיון העליון: פודארט. אלו היו ימים אחרים לגמרי. הימים של לפני המחאה החברתית ב2011 ולפני המשבר הכלכלי העולמי של 2008. האירועים היו יוקרתיים, יקרים, מושקעים, מדוייקים ובליגה אחרת בימים ההם (אין לי שמץ מה קורה היום בתחום האירועים מהסוג הזה). אם לוקח רוצה כוס מרגריטה עם קשית ורודה על הירח – זה מה שהוא יקבל.
אחת המנות הזכורות לי לטובה הייתה אצבעות פולנטה.
היינו מכינים את הפולנטה על בסיס ציר עוף ושמנת. מוסיפים כמהין שחורות, רוזמרין וצורבים הכל במחבת עם חמאה מזוקקת.
כדי לא לשגע אתכם עד הסוף קבלו את המתכון הכי פשוט להכנת אצבעות פולנטה.
אצבעות פולנטה
מצרכים:
1 כוס פולנטה
1 כוס מים
1 כוס חלב
1 כוס שמנת 38 אחוז
100 גר פרמזן ועוד פרמזן לגירור על האצבעות
50 גר חמאה
מלח ופלפל
אפשר להוסיף אורגנו יבש/רוזמרין, טימין טריים, שאטה, מחית כמהין ועוד
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל200 מעלות
בסיר מרתיחים את כל הנוזלים. מוסיפים חמאה ומערבבים עם מטרפה. שהנוזלים מבעבעים קלות מזליפים את הפולנטה תוך כדי ערבוב
מנמיכים להבה למינימום ומערבבים עד הסמכה. זה לוקח בערך 5-6 דק
מוסיפים פרמזן ומערבבים
משטחים בתבנית מלבנית עם נייר אפייה את הפולנטה ומצמידים אלייה נייר אפייה ושולחים למקרר לשעתיים-שלוש.
מוציאים והופכים על קרש חיתוך. פורסים לאצבעות ומסדרים חזרה בתבנית.
מורחים שמן זית על כל האצבעות ומפזרים פרמזן.
אופים 30 דק
בתאבון