אורז תהדיג

לפני שהילדים נולדו, בתקופה שעוד גרנו בתל אביב, הייתי יושב לפעמים בסוסו ומדמיין איך זה יהיה להיות אבא. האם הילדים יבואו לשתות מיץ באחד הסניפים? אולי הם יעדיפו להזרק בחוף ולנשנש משהו? אולי בכלל הם ירצו שאפתח שוב מסעדה כמו חדר האוכל שהעסיקה מפעילות לילדים בימי שישי שבת?

האמת שאני חושב שאחד הדברים היחידים שאמרתי לשירן בנוגע לכל נושא הילודה זה שבטוח אתלהב כשהילדים יבקשו ממני כל מיני מאכלים שאבשל להם.
חלפו שנים. עומר ההוא כבר לא קיים בשום צורה כמעט. לא סניפים, לא חופים, לא מסעדות ולא תל אביב, אבל כשהילדים מבקשים ממני מנה מסויימת זה בהחלט מלהיב אותי. והכי עושה לי את זה שהם מבקשים מנה עדתית כלשהי. אצלנו בבית ידוע כבר שהילדים מכורים לתהדיג. החלק הקריספי המושחם בתחתית הסיר של האורז. כמעט כל ארוחת ערב אני הופך סיר על קרש ומגיש לשולחן ומתחילה מלחמת תהדיג בין הילדים.
החלטתי לנסות להכין סיר אורז ולקבל שכבת תהדיג. האורז במקרה הזה מכרובית כיאה לקיטוגני. פרוסות התפוא הוחלפו בקולורבי, והכנתי גם את הגרסה הקלאסית

אורז תהדיג

אורז תהדיג

המרכיבים:
גרסה קטוגנית:
1 ראש כרובית מגוררת
1 קולורבי פרוס לטבעות
1/4 כוס שמן זית
5-6 זעפרן
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית זרעי כמון
מלח

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל- 180 מעלות
במחבת ללא שמן
מאדים את הכרובית המגוררת חמש דק'
בסיר יוצקים שמן. מניחים קולורבי, זעפרן, כמון וכורכום. מטגנים שלוש דק'.
מתבלים את הכרובית במלח ומניחים על הקולורבי. דוחסים היטב ומעבירים ל45 דק' לתנור
מוציאים והופכים על צלחת הגשה

המרכיבים:
הגרסה המקורית:
2 כוסות אורז
שני תפו"א קלופים ופרוסים
זעפרן, כמון, כורכום
1/4 כוס שמן זית
מלח

אופן ההכנה:
משרים אורז 45 דק' במים קרים. מסננים היטב
מרתיחים מים בסיר גדול. כשהמים רותחים מוסיפים את האורז ומבשלים 7 דק'.
בזמן הזה יוצקים שמן זית לסיר, מניחים תפוא ותבלינים. מטגנים 3 דק'
מסננים את האורז ומניחים על תפוחי האשמה. דוחסים היטב ובעזרת כף עת יוצרים בורות באורז
ממשיכים לבשל עוד חמש דק'
מעבירים מכוסה לתנור ל45 דק' נוספות
מוציאים והופכים על התנור

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

ניוקי עוף

ניוקי עוף

לפני שבוע וחצי העלתי ריל עם ענת פרנק שעסק בכולסטרול ועורר מהומה רבתי. אני די שמח על כל זה, כי זה מראה עד כמה יש

גראבלקס סלמון

קבלו את המתכון לגראבלקס סלמון מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

סלט בטטות וקישואים חם

קבלו את המתכון לסלט בטטות וקישואים חם מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)