מנה מושלמת לפסח.
וכי למה זה???
כי היא משלבת את האוכל שכולנו אוהבים לנשנש – קניידלך!
נשבע לכם שתמיד כשאני מכין משהו שמכיל קניידלך-
שזה בתכלס או מרק או את האוסובוקו (וכאן הקניידלך מקבל טעמים מצויינים מהתבשיל).
בקיצור- יש וואחד ריב בשולחן מי יקבל כמה וישר מתחילים לחשב כמה כדורים יקבל כל אחד.
אז נכון, זה בישול ארוך ומושקע.
אבל זה יהיה שווה את זה ברמות.
אוסובוקו עגל עם קניידלך- שלא תבינו איך לא שילבתם עד היום 🙂
מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם!
אוסובוקו עגל עם קניידלך
מרכיבים:
1/4 כוס שמן זית
4 בצלים גדולים פרוסים
5 נתחי אוסובוקו במשקל של 200 גרo כל אחד
2.5 כוסות מים רותחים
מלח
פלפל שחור גרוס
לקניידלך
1 כוס קמח מצה
1 כוס מים חמים
3 ביצים
2 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- בסיר נמוך ורחב, על אש נמוכה- מטגנים את הבצלים באיטיות רבה (חצי שעה לפחות) עד שהם מתקרמלים. מוציאים לקערה.
- כעת נכין את הקניידלך: מניחים בקערה את הקמח ומים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים גם את השומן ומלח ומערבבים עד לאיחוד.
- מכדררים את הקניידלך לגודל של כדור פינג פונג ומבשלים במים רותחים 6 דקות. מניחים בצד.
- בחזרה לענייננו: מוסיפים שמן זית לאותו הסיר הנמוך וצורבים את הבשר כ5 דקות מכל צדדיו, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
- מוסיפים את הבצלים שקרמלנו, 2 כוסות מים רותחים ואת כדורי הקניידלך ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים 5 שעות, או 5 שעות על 140 מעלות בתנור שחומם מראש.
בתיאבון!
תגובה אחת
הייתי רוצה להכפיל את הכמויות ולאפות בתנור. אז להכין את זה בתבנית גדולה או שני סירים שייכנסו לתנור?