שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

אומורייס – חביתת הפתעה לילדים ולמבוגרים שהם ילדים בנפשם של דקלה ״מכופפת המקלות״

אני מת על ביצים! אז בכל פעם שיש הזדמנות להכין מנה משודרגת עם חביתה, אני מתרגש.
דקלה לקחה חביתה ומילאה אותה בכל טוב של ירקות ופרגיות עם אורז,
ואז הם נעטפו בחביתה אוורירית ומעל רוטב משוגע שעשוי מ-קטשופ!
תעשו לי טובה, תכינו את המנה הזו עם הילדים,
כי מעבר לזה שהם ואתם תהנו מקסימום מההכנה יחד,
אולי גם יצא מכם הילד או הילדה שבכם, וזה מבחינתי גם שווה משהו.

בואו נכין?

 

מצרכים ל-5 מנות:

6 כוסות אורז לבן מבושל (בלי תיבול ובלי שמן)

1 בצל בינוני חתוך לקוביות

1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות

700 גר' פרגיות חתוכות לקוביות

5 כפות קטשופ

½ כפית מלח

לחביתות:

10 ביצים (2 לכל מנה)

5 כפות חלב

מעט מלח

אופן ההכנה:

מכינים את האורז:
מחממים 2 כפות שמן במחבת עמוקה על אש גבוהה, מוסיפים פרגיות ומטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים בצל, גזר ומלח וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים.
מזיזים את תכולת המחבת הצידה, שמים קטשופ בצד הפנוי, מטגנים אותו מעט ואז מערבבים אותו עם שאר תכולת המחבת.
מוסיפים אורז מבושל ומערבבים היטב עד לאיחוד.
טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
מסירים מהאש ומניחים בצד.

מכינים את החביתה:
בקערה קטנה טורפים היטב 2 ביצים, כף חלב ומעט מלח.
מחממים מחבת נון-סטיק על אש נמוכה ומשמנים קלות.
שופכים את תערובת הביצים למחבת ומערבבים עד שהיא מתחילה להתבשל,
אך, עדיין נוזלית ומכסה את כל תחתית המחבת.
עורמים כוס וחצי מהאורז עם הפרגיות על הביצים לרוחב המחבת ומקפלים את שני צידי החביתה על האורז.



מנענעים את המחבת כך שהחביתה תגיע לקצה המחבת.

הופכים את החביתה אל צלחת הגשה כך שהצד התפר פונה כלפי מטה.

מקשטים בקטשופ ומגישים.

בתיאבון!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

פילה סלמון אפוי

קבלו את המתכון לפילה סלמון אפוי מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

חטיפי קורנפלקס

חטיפי קורנפלקס משגעים של עדיקוש

עונת הקיץ היא גם עונת הנישנושים הגדולה. הילדים בבית וכל הזמן רק מחפשים משהו טעים לנשנש. אז עדיקוש המקסימה סידרה לנו את הנישנוש המושלם, שהילדים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)