גל האלוף מהבלוג הסופר פופולרי – פתיתים – והאיש שכל חובב יפן מוכרח לעקוב אחריו התארח אצלי במטבח בבית במושב ולימד אותי להכין שתי מנות יפניות מטורפות.
הראשונה הייתה כריך סלט ביצים יפני שאי אפשר להפסיק לאכול, והיום קבלו את אויא-קו-דון (אויאקודון Oyakodon).
מנת ילדים יפנית שמעניין אותי מאד להבין איך הילדים שלכם יקבלו אותה.
אויה – הורה, קו – ילד, דון – קערת אורז. וביחד, הורים וילדים על אורז. כמה מחריד.
זו ארוחת צהרים קלאסית שמכינים בבתים וקשה כבר למצוא אותה במסעדות מלבד במסעדות שמתמחות בה.
אויאקודון – קערת אורז יפנית עם עוף וביצים
מרכיבים (למנה אישית גדולה מאוד):
חצי בצל בינוני פרוס לפלחים דקים חצי ס"מ
כפית ג'ינג'ר מגורד
חצי כוס דאשי מרוכז
2 כף סויה
4 כפות מירין
150 גרם פרגית, חתוך לפיסות בגודל ביס
כף בצל ירוק, חתוך אלכסונים
3 ביצים
אופן ההכנה:
לערבב דאשי, סויה ומירין
לשבור ביצים לקערה, לא לבחוש. רק ״לחתוך״ את הלבן במקלות ולפצוע את החלמון. לערבב בתנועה אחת וזהו.
בישול
1. לשים בצלים במחבת, בלי שמן
לחמם קצת כדי להעיר אותם ולהוסיף ג׳ינג׳ר, 10 שניות שלא ישרף.
להוסיף דאשי
כשמגיע לרתיחה – להוסיף עוף לבשל על גבול רתיחה, 2 דקות לכל צד (פחות אם העוף דק).
לזרוק מעל כמה רצועות של בצל ירוק
2.למזוג 3/4 מבלילת הביצים במרכז המחבת, לא בדפנות החמות. להשתדל לשפוך יותר מהחלבון ולא חלמון.
לבשל חצי דקה, תוך כדי ניעור, לא לערבב.
להוסיף את החלמון מעל הכל, ולבשל ממש עוד קצת
3.מכבים אש, התכולה צריכה להשאר על גבול הנוזלי, זה רק נראה לא מוכן. שופכים על קערת אורז חם.
הנוזלים מיד שוקעים וממשיכים להתבשל גם מחום האורז.
אפשר לפזר מעל גפרורי אצת נורי / יוזו מגורד / כמה עלי פטרוזיליה. היפנים מניחים גם חלמון נא.