קבלו מתכון לאוזני המן קצת אחרים במראה שעדי רון האלופה לימדה אותי להכין.
בבצק הזה תוכלו להכין גם את הצורה הקלאסית. אגב, אפשר למלא גם בגבינות, בשוקולד או כל מה שאתם אוהבים.
אלולוז וגואר גאם יש בחנויות טבע. אמן ויהיה לנו חג שמח.
אוזני המן קטוגניות
המרכיבים:
115 גר חמאה
כף אלולוז
ביצה לארג׳
2 ורבע כוסות קמח שקדים
3 כפות קמח קוקוס
1/2 כפית גואר גאם (יש בניצת הדובדבן)
טיפונת מלח
פרג:
80 גר שמנת להקצפה
20 גר חמאה
60 גר אלולוז
60 גר פרג
30 גר אגוזים
1 כפית גרידת לימון
אופן ההכנה:
מקציפים חמאה, סוכר וביצה לקרם אחיד. מוסיפים קמחים, גואר גאם ומלח ולשים לקבלת בצק. עוטפים ולמקרר לשעה.
אחרי שעה מוציאים מהמקרר ומרדדים בין שני ניירות אפייה למלבן יפה.
מילוי:
במחבת מחממים שמנת, חמאה וסוכר. מביאים חרתיחה. מכבים אש ומוסיפים שאר המרכיבים. מערבבים ומעבירים למקרר לצינון מוחלט.
מורחים את הפרג הקר על הבצק ובעזרת נייר האפייה מגלגלים כמו רולדה.
מועכים בעדינות את החלק העליון לקבלת צורת משולש (כמו בסרטון)
מעבירים למקרר לשעה.
פורסים למשולשים ואופים 15 דקות ב-160 מעלות.