אוזני המן קטוגניות

קבלו מתכון לאוזני המן קצת אחרים במראה שעדי רון האלופה לימדה אותי להכין.
בבצק הזה תוכלו להכין גם את הצורה הקלאסית. אגב, אפשר למלא גם בגבינות, בשוקולד או כל מה שאתם אוהבים.
אלולוז וגואר גאם יש בחנויות טבע. אמן ויהיה לנו חג שמח.

אוזני המן קטוגניות

אוזני המן קטוגניות

המרכיבים:
115 גר חמאה
כף אלולוז
ביצה לארג׳
2 ורבע כוסות קמח שקדים
3 כפות קמח קוקוס
1/2 כפית גואר גאם (יש בניצת הדובדבן)
טיפונת מלח

פרג:
80 גר שמנת להקצפה
20 גר חמאה
60 גר אלולוז
60 גר פרג
30 גר אגוזים
1 כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:
מקציפים חמאה, סוכר וביצה לקרם אחיד. מוסיפים קמחים, גואר גאם ומלח ולשים לקבלת בצק. עוטפים ולמקרר לשעה.
אחרי שעה מוציאים מהמקרר ומרדדים בין שני ניירות אפייה למלבן יפה.

מילוי:
במחבת מחממים שמנת, חמאה וסוכר. מביאים חרתיחה. מכבים אש ומוסיפים שאר המרכיבים. מערבבים ומעבירים למקרר לצינון מוחלט.
מורחים את הפרג הקר על הבצק ובעזרת נייר האפייה מגלגלים כמו רולדה.
מועכים בעדינות את החלק העליון לקבלת צורת משולש (כמו בסרטון)
מעבירים למקרר לשעה.

פורסים למשולשים ואופים 15 דקות ב-160 מעלות.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

צ׳יפס של פלאפל

צ׳יפס של פלאפל

בכלל תיכננתי להכין גראטן מהמם, אבל ימי שישי עד הגעת הילדים לחיים שלנו, היו מוקדשים או לבורקס בשר בשוק הכרמל או לפלאפל של ג׳וני בטשרניחובסקי.

סשימי פרידה

סשימי פרידה ירוקה של אליטה אופק

עוד מתכון מנצח ממטבחה של אליטה אופק המוכשרת. סשימי פרידה ירוק, שמקבל את כל הקיק והטוויסט מהסחוג הירוק שמשדכים אליו. זה לא מתכון קלאסי אבל

עוף בתנור

עוף בתנור

תקשיבו – זו באמת טכניקה מהממת ופשוטה ועובדת עם כל חיה: דג, בקר ועוף. לא צריך כמעט כלום. מניחים על נייר אפייה מעט בצל, כרע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)